Staande piano

Een staande piano, ook bekend als een rechtopstaande piano, is een akoestisch muziekinstrument dat bestaat uit snaren en zangbodem, opgesteld in een verticale kast. In tegenstelling tot de vleugelpiano, die horizontaal ligt, staat de staande piano rechtop, waardoor deze minder ruimte inneemt en een verticale esthetiek biedt.

Staande Schimmel piano

Onderscheidende kenmerken

Er zijn een aantal onderscheidende kenmerken waaraan u kunt een staande piano kunt herkennen. 

Structuur en ontwerp

Een staande piano is verticaal gebouwd, wat betekent dat de snaren verticaal zijn geplaatst in tegenstelling tot de horizontale opstelling in een vleugelpiano. Dit verticale ontwerp maakt het instrument compacter en geschikt voor ruimtes waarin een vleugelpiano niet praktisch zou zijn.

Geluidskwaliteit

Hoewel een staande piano over het algemeen een iets ander geluid produceert dan een vleugelpiano, kan het nog steeds een uitstekende geluidskwaliteit bieden. Dit hangt af van factoren zoals de kwaliteit van de materialen, de techniek van fabricage en de ervaring van de pianist.

Verschillende typen

Er zijn verschillende typen staande piano’s, waaronder rechtopstaande modellen, buffetpiano’s en consolepiano’s. Elk type heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kan variëren in grootte, toonkwaliteit en esthetiek. Hieronder vindt u twee verschillende staande piano’s in ons assortiment.

Redenen om een staande piano te overwegen

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een staande piano. Wij hebben de 3 meest voorkomende redenen op een rij gezet. 

Ruimtebesparing

Een van de voornaamste voordelen van een staande piano is de ruimtebesparing. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die beperkte ruimte hebben maar toch willen genieten van het bespelen van een piano.

Kostenefficiëntie

Staande piano’s kunnen over het algemeen kosteneffectiever zijn dan vleugelpiano’s. Dit maakt ze toegankelijker voor beginners of voor diegenen die een instrument willen aanschaffen zonder de hoge kosten van een vleugelpiano.

Oefenen en leren

Voor beginnende pianisten biedt een staande piano een uitstekende manier om te oefenen en de basisprincipes van het piano spelen te leren. Het is een goed startpunt voordat men eventueel overstapt naar een vleugelpiano.

Bij Pianospecialisten hebben we een ruim aanbod aan staande piano’s in alle soorten, kleuren en merken. Van witte tot zwarte piano’s en van Yamaha tot Steinway & Sons. U vindt het in onze showroom.

Contact