Feurich piano

Feurich staat wereldwijd bekend om zijn vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Met een geschiedenis die meer dan 160 jaar teruggaat, heeft Feurich zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde pianomerken. Deze gids neemt u mee door de rijke geschiedenis, unieke kenmerken en voordelen van Feurich piano’s, zodat u kunt ontdekken waarom dit merk een uitstekende keuze is voor zowel beginnende als professionele pianisten.

Feurich-112-1

De geschiedenis van Feurich

Feurich werd opgericht in 1851 door Julius Gustav Feurich in Leipzig, Duitsland. Al snel verwierf het merk een reputatie voor het bouwen van piano’s van uitzonderlijke kwaliteit. Door de jaren heen heeft Feurich talloze innovaties en patenten geïntroduceerd, die hun instrumenten onderscheiden van andere merken.

In de 20e eeuw verhuisde Feurich naar Wenen, Oostenrijk, waar het bedrijf zijn traditie van excellentie voortzette. Vandaag de dag combineert Feurich traditioneel Europees vakmanschap met moderne technologieën en materialen om piano’s te produceren die zowel prachtig klinken als duurzaam zijn.

Innovatie en vakmanschap

Feurich staat bekend om zijn voortdurende streven naar perfectie en innovatie. Enkele van de meest opvallende kenmerken van Feurich piano’s zijn:

 1. Duurzame constructie: Feurich piano’s zijn gebouwd met hoogwaardige materialen en precisietechniek, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties.
 2. Superieure klankkwaliteit: De piano’s van Feurich staan bekend om hun rijke, warme klank die zowel krachtig als expressief is. Dit wordt bereikt door het gebruik van zorgvuldig geselecteerd hout en geavanceerde constructietechnieken.
 3. Innovatieve mechanismen: Feurich heeft verschillende gepatenteerde mechanismen ontwikkeld die zorgen voor een soepele en responsieve toetsenaanslag, waardoor pianisten volledige controle hebben over hun spel.
 4. Esthetisch ontwerp: Naast uitstekende klankkwaliteit, biedt Feurich ook visueel aantrekkelijke instrumenten. Hun piano’s hebben elegante en tijdloze ontwerpen die passen in zowel klassieke als moderne interieurs.
Feurich-115-wit-hoogglans
Feurich-122-1

Feurich modellen

Feurich biedt een breed scala aan piano’s, van compacte staande piano’s tot majestueuze vleugels. Enkele van hun populairste modellen zijn:

 • Feurich 122 Universal: Dit model is een van de best verkochte staande piano’s ter wereld. Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is perfect voor zowel beginners als gevorderde pianisten.
 • Feurich 133 Concert: Dit model is ontworpen voor concertzalen en professionele musici. Het biedt een krachtige, rijke klank en een responsieve toetsenaanslag die geschikt is voor de meest veeleisende uitvoeringen.
 • Feurich 179 Dynamic II: Deze vleugel combineert een compact formaat met een volle, resonante klank. Het is ideaal voor kleinere ruimtes en thuisstudio’s.
 • Feurich 218 Concert I: Dit vlaggenschipmodel is een concertvleugel die wordt geprezen om zijn buitengewone dynamiek en expressiviteit. Het is de ultieme keuze voor concertpianisten en muziekliefhebbers die het allerbeste willen.

Waarom kiezen voor Feurich?

Er zijn verschillende redenen waarom pianisten over de hele wereld kiezen voor Feurich piano’s:

 1. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Feurich piano’s zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan, met consistente prestaties en minimale onderhoudsbehoeften.
 2. Uitstekende klantondersteuning: Feurich biedt uitstekende service en ondersteuning, van het moment van aankoop tot jarenlang daarna. Hun deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen met alle vragen en behoeften.
 3. Waarde voor geld: Ondanks hun hoge kwaliteit zijn Feurich piano’s vaak betaalbaarder dan vergelijkbare merken, wat zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 4. Milieuvriendelijke productie: Feurich zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke productieprocessen, waarbij ze zorgvuldig geselecteerde, ecologisch verantwoorde materialen gebruiken.

Ruim aanbod van alle pianomerken

Feurich is een merk dat zijn rijke erfgoed combineert met moderne innovaties om piano’s van wereldklasse te produceren. Of u nu een beginnende pianist bent of een ervaren concertmuzikant, Feurich biedt instrumenten die uw muzikale reis naar een hoger niveau tillen.

Voor meer informatie over Feurich piano’s en om de verschillende modellen te bekijken, nodigen wij u uit om onze showroom te bezoeken of contact op te nemen met onze deskundige medewerkers. Zij staan klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte Feurich piano die aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen over een een bepaald model van Feurich? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u een passend advies zodat u de beste keuze maakt bij het kopen van een piano.