C. Bechstein

Bent u op zoek naar een vleugel of piano die zowel esthetisch als muzikaal uitblinkt? Dan is een instrument van C. Bechstein precies wat u nodig heeft. Bij Pianospecialisten bieden wij een uitgebreide selectie van deze prestigieuze instrumenten, bekend om hun uitzonderlijke klank en vakmanschap. Lees verder en ontdek waarom C. Bechstein al meer dan 170 jaar synoniem staat voor kwaliteit en muzikale perfectie.

C. Bechstein vleugel in de showroom van Schumer

De Geschiedenis van C. Bechstein

C. Bechstein werd opgericht in 1853 door Carl Bechstein in Berlijn. Vanaf het begin had Carl Bechstein een duidelijke visie: het bouwen van piano’s die voldoen aan de hoogste eisen van de grote pianisten van zijn tijd.

Zijn instrumenten werden al snel geprezen door legendarische componisten en musici zoals Franz Liszt en Richard Wagner. De piano’s van C. Bechstein stonden bekend om hun robuuste constructie, verfijnde klank en ongeëvenaarde speelbaarheid.

Door de jaren heen heeft C. Bechstein zich continu aangepast aan de veranderende muziekscène en technologieën, terwijl het merk trouw is gebleven aan zijn kernwaarden van kwaliteit en vakmanschap.

Vandaag de dag worden instrumenten van C. Bechstein nog steeds met de hand vervaardigd in Duitsland, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen en de nieuwste technieken.

De kenmerken van C. Bechstein

De instrumenten van C. Bechstein onderscheidt zich door een aantal unieke kenmerken die bijdragen aan de uitzonderlijke klank en speelervaring:

  1. De klank van een C. Bechstein vleugel of piano is rijk, helder en gebalanceerd. Dit komt door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde materialen zoals hoogwaardige sparrenhouten zangbodems, esdoornhouten mechanieken en duurzame snaren.
  2. Het mechaniek van C. Bechstein instrumenten is nauwkeurig ontworpen en gefabriceerd om een soepele en responsieve speelervaring te bieden. Dit zorgt ervoor dat de pianist volledige controle heeft over dynamiek en expressie.
  3. Elke instrument van C. Bechstein wordt met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden. Dit resulteert in een instrument dat niet alleen muzikaal maar ook visueel een kunstwerk is. De afwerking en detaillering zijn van het hoogste niveau.
  4. Hoewel C. Bechstein trouw blijft aan traditionele methoden, omarmt het merk ook moderne technologieën. Dit zorgt voor vleugels en piano’s die zowel historisch authentiek als technologisch geavanceerd zijn.
C. Bechstein vleugel in de showroom bij Schumer in Hengelo
C. Bechstein showroom vleugel

Waarom kiezen voor C. Bechstein?

Het kiezen van een instrument is een belangrijke beslissing, en een investering in een C. Bechstein biedt tal van voordelen:

  • C. Bechstein vleugels piano’s zijn gebouwd om generaties lang mee te gaan. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap behouden deze piano’s hun klank en speelkwaliteit over de jaren.
  • Een instrument van C. Bechstein behoudt zijn waarde beter dan veel andere merken. Dit maakt het niet alleen een muzikaal maar ook een financieel verstandige keuze.
  • Met meer dan 170 jaar ervaring heeft C. Bechstein een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd. Wanneer u kiest voor een C. Bechstein, kiest u voor een instrument dat wordt gewaardeerd door de grootste musici ter wereld.

Bij Pianospecialisten krijgt u meer dan alleen een C. Bechstein

Het kopen van een C. Bechstein is een investering in muzikaal erfgoed en uitzonderlijke kwaliteit. Alle bedrijven die bij Pianospecialisten zijn aangesloten begrijpen de waarde en de impact van het kopen van een instrument. Daarom bieden wij u een ongeëvenaarde service en expertise die uw aankoopervaring onvergetelijk maakt.

Door te kiezen voor Pianospecialisten.nl, kiest u niet alleen voor een prachtige C. Bechstein piano, maar ook voor een partner die u ondersteunt bij elke stap van uw muzikale reis. Daarnaast krijgt u standaard 5 jaar garantie bij het kopen van een instrument op ons gehele assortiment. Bezoek een van onze 4 showrooms en ontdek zelf waarom wij de voorkeurspartner zijn voor pianoliefhebbers in heel Nederland.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen over een een vleugel of piano van C. Bechstein? Wij geven u een passend advies zodat u de beste keuze maakt bij het kopen van een piano. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.