Nordiska Futura

Nordiska  Futura

Artikelnr Adviesprijs Pianospecialistenprijs    
69608 €  €  2 730.00 €  Weitere informationen

Versuchen?

Wilt u proefspelen op dit instrument? Neem dan contact met ons op.

Specificaties

Website adres van H.P. Steenhuis: Nordiska Futura

H x B x T: 106cm x 140cm x 54cm

Gewicht: 200kg

Baujahr: 1983

Seriennummer: 69608

Garantie: 5 jaar

Pianospecialist

Diese Piano wird angeboten durch H.P. Steenhuis Glimmen.

Downloads

Er zijn geen downloads.

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering

Deze prachtige Nordiska Futura is voorzien van een Schwander mechaniek en een Herbert & Brooks klavier. Dit instrument is in onze werkplaats weer in een zeer goede staat gebracht.

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 58,00 per maand   Levering: binnen 5 werkdagen 

Geschiedenis Nordiska piano’s en vleugels

Nordiska Piano's en Vleugels

Geschiedenis Nordiska Piano’s en Vleugels

In de 19de eeuw werd de piano, evenals in de rest van Europa, ook een geliefd muziekinstrument in Zweden. Door de groeiende economie en de opkomende industrialisering nam de welvaart toe en konden steeds meer burgerhuishoudingen zich een piano veroorloven. De pianobedrijfjes schoten als paddenstoelen uit de grond. Zweedse merken die we in Nederland nog van vroeger kennen zijn bijvoorbeeld Malmsjö en Nordiska. Hier gaan we alleen even in op het merk Nordiska.

Nordiska Pianofabriken in Vetlanda werd in 1926 opgericht. Hoewel tijdens de beide wereldoorlogen de vraag naar piano’s minder werd en de import van belangrijke piano-onderdelen zeer moeizaam verliep, betekende de tijd tussen de twee wereldoorlogen daarentegen weer een periode van bloei voor de Zweedse pianobranche. Een piano werd gezien als een solide en duurzame investering.

Na WOII groeide de productie van de Nordiska Pianofabrik enorm, vooral in de jaren ’50 en ’60, waardoor Nordiska de grootste pianobouwer in Zweden werd. De Zweedse pianofabrikant richtte zich op de modale prijsklasse met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en bovendien zijn deze mooie instrumenten voorzien van strakke moderne kasten. Het model Bambino is 84 cm en heeft slechts 6 octaven (normaal is 7,5). Andere modellen (7,5 oct) zijn: Rosenberg, Futura en Classica.

Ondanks de bloeiperiode van de jaren ’70 kreeg Nordiska het steeds moeilijker door o.a. goedkope concurrentie vanuit het buitenland. Nordiska is de laatste Zweedse pianofabriek die halverwege de jaren ’80 zijn deuren sloot. Nordiska heeft ruim 70.000 instrumenten gebouwd.

Vanaf 1988 produceert de Chinese fabriek Dongbei piano’s onder de naam Nordiska en met een nieuwe nummering.